Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захист Тимошенко сподівається довести неадекватність рішення Кірєєва

Середа, 26 жовтня 2011, 08:28

Апеляція на рішення Печерського райсуду Києва у "газовій справі" Юлії Тимошенко може переконати колегію суддів у неадекватності його вироку.

Таку думку висловив Радіо "Свобода" адвокат Юлії Тимошенко Микола Сірий.

"Перша позиція стосується того, що дії прем’єр-міністра є політичними, і за ці дії вона не може нести кримінальну відповідальність", - зазначив він.

"Позиція друга – у тому, що стаття Кримінального кодексу, яка передбачає відповідальність за перевищення влади, застосована неправильно – у діях Тимошенко не було умислу злочинного, не було перевищення повноважень", – заявив адвокат.
 
Крім того, за словами Сірого, під час розслідування "газової справи" проти Тимошенко та протягом її судового розгляду було допущено безліч порушень і Кримінально-процесуального кодексу, і Конституції України.
  
У свою чергу, заступник голови парламентського комітету з питань правосуддя, "регіонал" Валерій Бондик каже, що приводів сумніватися у справедливості вироку Тимошенко немає, як немає у цій справі і політичної складової.
 
"Теза щодо політичної відповідальності не відповідає дійсності і не витримує жодної критики. Тому що адвокати суперечать самі собі. Адже, якщо б це було так, то навіщо б вони подавали апеляцію?", - заявив він.

"Статті які зазначені? Там же не зазначено – переслідування політичного діяча, є така стаття у Кримінальному кодексі, не зазначено! Тоді про що мова йде? Там зазначена стаття про посадовий злочин. Є вирок – є апеляція, і воно все навколо статті про посадові злочини", - наголосив Бондик.
  
А політолог Олексій Гарань вважає, що остаточне рішення у справі Тимошенко залежатиме не від її змісту і не від змісту апеляції. Небагато, на його думку, залежить і від суддів Апеляційного суду Києва, а "залежить від того, яке рішення прийме президент".

"Якщо він вирішить іти на конфронтацію з Європою, тоді буде продовжена така жорстка лінія", - сказав Гарань.

"Хоча мені здається, що може бути й інший варіант. Скажімо, компроміс із Європейським Союзом: все-таки випустити Тимошенко, але при цьому відправити цю справу на дорозслідування. Плюс почалися нові справи. Тоді б Янукович міг би використовувати ці справи, як елемент тиску на Тимошенко, як елемент її дискредитації", - додав він.

Як відомо, Тимошенко 11 жовтня було визнано винною у перевищенні влади при укладанні газових контрактів із Росією в 2009 році, її засуджено до 7 років позбавлення волі та компенсації матеріальної шкоди "Нафтогазу України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування