Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ: прокуратура спробує поновити справи проти рідних Тимошенко

Середа, 26 жовтня 2011, 13:57

У БЮТі заявляють, що Шевченківський райсуд розпочне розгляд скарги прокуратури щодо закриття кримінальної справи проти керівників ЄЕСУ.

Про це на прес-конференції в середу повідомив заступник лідера партії "Батьківщина" Олександр Турчинов.

"За нашою інформацією, уже з цієї п’ятниці у Шевченківському суді може початися спроба Генпрокуратури скасувати попередні рішення судів (по керівниках ЄЕСУ)", - зазначив він.

Турчинов підкреслив, що БЮТу вдалося отримати цю інформацію з неофіційних джерел, тому він поки що не знає деталей.

При цьому він нагадав, що свого часу Верховний суд закрив справу про чоловіка Тимошенко Олександра, її тестя Геннадія Тимошенко та бухгалтерів ЄЕСУ, припинивши у ній провадження.

"Тодішні захисники, побоюючись провокацій від прокуратури, просили Верховний суд поновити провадження для того, щоб розставити деякі акценти. Але суд не зробив цього за відсутністю підстав", - додав заступник голови "Батьківщини".

Саме тому, на думку Турчинова, єдиною метою поновлення справи "є намагання зламати Юлію Тимошенко, переклавши цю агресію на її родичів та найближче оточення".

"За законом дається сім днів на подачу апеляції. Але тепер прокуратура спробує переконати суд у необхідності подовжити цей термін до семи років. Особливо цинічно виглядає те, що ця справа стосується, зокрема, Геннадія Опанасовича Тимошенко, якому 75 років, який переніс два інсульти і вийшов після незаконного ув’язнення сім років тому інвалідом першої групи", - резюмував він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування