Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пшонку просять заборонити "Російські марші"

Середа, 26 жовтня 2011, 15:53

Депутат Андрій Парубій просить Генпрокуратуру заборонити "Російський марш" у Києві, Одесі, Севастополі, Донецьку, Луганську, Миколаєві, Херсоні й Полтаві 4-5 листопада.

Про це сказано у відповідному депутатському запиті НУНСівця Парубія на ім’я генпрокурора Віктора Пшонки, повідомляють "Українські новини".

"У зв'язку із причетністю до організації в Україні "Російського маршу 2011" російських екстремістських організацій, діяльність яких у Росії заборонено судами, і з огляду на загрозу стабільності політичної ситуації в низці регіонів України через можливі провокації на національному ґрунті, прошу вжити вичерпних заходів з недопущення проведення цих акцій на території України", - сказано в ньому.

Депутат підкреслює, що діяльність низки російських організацій, які з 2005 року входять до складу коаліції "Російський марш", що виступав основним організатором проведення "Російських маршів" на території Росії й України, заборонено російським законодавством через її екстремістський характер.

За повідомленнями ЗМІ, в 2010 році "Російський марш" пройшов у низці міст Росії, Молдови та в Україні. Зокрема, хода проводилася в Севастополі, Сімферополі, Харкові, Луганську, Миколаєві й Одесі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування