У фонді Катерини Ющенко готові відзвітувати за лікарню

Середа, 26 жовтня 2011, 16:13

Благодійні кошти, зібрані на створення "Дитячої лікарні майбутнього", нікуди не зникли і знаходяться в державному "Укрексімбанку".

Про це йдеться у повідомленні однойменного благодійного фонду.

Як повідомлять у фонді, частина коштів уже пішла на реалізацію проекту.

"Невеликі внески від фізичних осіб склали усього 6% від загальної суми благодійних надходжень", - наголошують у фонді.

"На жаль, Фонд "Дитяча лікарня майбутнього" не має можливості особисто звітувати перед кожним з тисяч громадян, які долучилися до створення лікарні. Але вся фінансова звітність, медичне завдання, повний опис проекту, перебіг подій в новинах – доступно на офіційному сайті проекту likarnya.org.ua", - пишуть організатори проекту.

Левову частку – 94% – складають кошти великих донорів. Усі вони входять в Опікунську раду проекту.

Фонд "Дитяча лікарня майбутнього" підтримує з ними постійний контакт, і вони розуміють кожен крок у реалізації проекту, вважають у фонді.

Узагальнена інформація про фінансування проекту основними благодійниками також розміщена на офіційному сайті "Дитячої лікарні майбутнього".

Правління та Наглядова рада БФ "Дитяча лікарня майбутнього" вкотре закликають народних депутатів та політиків, які зацікавлені у вирішенні проблем охорони здоров’я материнства і дитинства, конструктивно сприяти державі в реалізації проекту створення Всеукраїнського центру охорони здоров’я матері і дитини.

Нагадаємо, НУНСівець Кирило Куликов вимагає створити Тимчасову слідчу комісію для розслідування фактів зникнення благодійних коштів для будівництва "Дитячої лікарні майбутнього".

Відповідний проект постанови він вніс на розгляд парламенту.

Як раніше писала "Українська правда. Життя", будівництво "Дитячої лікарні майбутнього" зупинене рік тому. У Фонді переконують, що офіційного дозволу на зведення будівлі ще немає, тому неможливо його розпочати.

Як відомо, офіційним замовником лікарні є Державне управління справами. Саме ДУС має зводити будівлю, а фонд "Дитяча лікарня майбутнього" – готувати проектну документацію, купувати обладнання для медзакладу.

"Українська правда. Життя" надіслала запит у ДУС понад тиждень тому, але відповіді досі не отримала.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News