Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонали" знайшли євродепутата, який читає резолюцію з оптимізмом

Четвер, 27 жовтня 2011, 20:29

Останні події, що відбуваються в Україні, не зупинять прогрес у переговорах про підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це свідчить прийнята в четвер Європарламентом резолюція по Україні, упевнений депутат Європарламенту Адріан Северін.

"Точніше кажучи, суд у справі Тимошенко та укладення Угоди про асоціацію не будуть автоматично пов'язані", - цитує політика прес-служба Партії регіонів.

"Я вважаю, що це дуже важливий меседж для всіх, і це свідчить про те, що Угода про асоціацію є стратегічно важливою не тільки для України, але й для Європейського Союзу", - підкреслив він.

За словами Северина, резолюція зазначає "глибоку невпевненість і критичний брак довіри до судової системи України, але ми як політики не повинні виступати в якості апеляційного суду, який дає право перевіряти недоліки української судової системи".

"Зовсім ні. Як політики ми можемо працювати, щоб здійснити необхідні реформи, щоб конкретизувати законодавство і прописати необхідні реформи", - уточнив євродепутат.

Він висловив упевненість в тому, що в рамках переговорів між Україною та ЄС будуть обрані кращі рішення, "щоб ввести в дію механізм співпраці між ЄС і Україною з можливою участю Ради Європи з метою проведення реформи в галузі судової системи".

"Я вірю, що українська судова система потребує важливих реформ, ці реформи вже давно назріли. Так що, думаю, ми повинні залишити суд над Тимошенко судовій владі і суддям, і ми знаємо, що в кінці дороги є Європейський суд з прав людини, і цьому суду ми повинні довіряти", - зазначив політик.

"Я думаю, що ця резолюція має бути прочитана з оптимістичної точки зору. І підписання Угоди про асоціацію з Україною є дуже важливим як для України, так і для нас, ми хочемо просуватися вперед щодо цієї угоди. І перш ніж вона набуде чинності, ми повинні використовувати наші кошти співробітництва з метою сприяння реформам (в Україні)", - підсумував Северин.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування