Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Пшонки задоволені останнім свідком в справі Луценка

Четвер, 27 жовтня 2011, 20:48

Прокурор Євген Зінченко позитивно оцінив свідчення екс-начальника Департаменту з роботи з персоналом МВС Володимира Криволапчука в суді над Юрієм Луценко.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Зінченко зазначив, що значна тривалість допиту свідка щодо відзнак Леоніда Приступлюка пояснюється у першу чергу тим, що лише у 2008 році останній був нагороджений близько шести разів.

Прокурор зазначив, що "згідно з положенням про нагородження цими нагородами, окрім видачі відповідного знака також передбачена виплата грошової винагороди. Ця сума для кожного відповідного відомчого знака становить від чотирьох до восьми мінімальних заробітних плат. Усе разом свідчить якраз про корисливі мотиви Приступлюка". 

Що стосується планів заходів про відзначення Дня міліції у 2008 та 2009 роках, то їх, як повідомив прокурор, без згоди Луценка не затвердили б.

Тобто, прийняття тих чи інших рішень у будь-якому разі залежало від першої особи, від міністра внутрішніх справ.

Щодо зарахування цивільного стажу, а також нагородження Приступлюка, представник сторони обвинувачення повідомив, що висновки кадрової комісії з цих питань мають рекомендаційний характер, що і підтвердив свідок. Тобто, остаточне рішення теж приймає міністр.

Наскільки тривалим буде процес, Зінченко не прогнозує.

Це, зокрема, залежатиме від того, як з’являтимуться свідки, наскільки будуть зайняті захисники, які на цьому тижні вже двічі зривали судові засідання.

Як відомо, Криволапчук скорегував свої свідчення у справі Юрія Луценка, дані в ході досудового слідства. Він заявив, що до Приступлюка використали "давню практику".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування