Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У СБУ вважають, що екс-бухгалтер ЄЕСУ ховається за "лікарняним"

П'ятниця, 28 жовтня 2011, 09:43

Слідчі СБУ планують якомога швидше допитати колишню співробітницю корпорації ЄЕСУ Лідію Сокольченко, у квартирі якої в четвер провели безрезультатний обшук.

Але для цього потрібно, щоб вона виписалася з лікарні, пише "Комерсант-Україна".

При цьому в Службі безпеки сумніваються в тому, що Сокольченко справді хвора:

"У нас є до неї запитання, але, на жаль, вона ухиляється від слідства "на больничкє", - сказав співрозмовник газети. 

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко упевнений, що метою СБУ є екс-прем'єр, яку влада намагається обвинуватити в якомога більшій кількості злочинів.

"Абсолютним абсурдом є проведення обшуків через 15 або 20 років після закінчення тих подій, які інкримінуються", - заявив він виданню.

"Ми чудово розуміємо, що всі ці дії спрямовані на одну людину, яку звуть Юлія Володимирівна Тимошенко. Це ж абсолютно очевидно, що мета – не пані Сокольченко й не Тимошенко Геннадій Опанасович, мета – Тимошенко Юлія Володимирівна", - сказав Власенко. 

Як відомо, слідчі СБУ в четвер провели обшук у дніпропетровській квартирі Лідії Сокольченко, яка в середині 1990-х років працювала головним бухгалтером корпорації "Єдині енергетичні системи України", яку на той час очолювала Юлія Тимошенко.

За словами адвоката Сокольченко Іллі Бондаря, обшук пройшов без порушень.

"Хтось вирішив, що тут можуть бути якісь документи, які стосуються справи, але тут нічого не виявилося", - зазначив він.

Сокольченко на даний момент перебуває на лікуванні з діагнозами "пухлина мозку" і "грижа хребта".

Кримінальна справа щодо боргів ЄЕСУ, порушена СБУ, було четвертою, порушеною проти Юлії Тимошенко цього року. Крім того, Генпрокуратура поновила стару й закриту в 2005 році справу проти Тимошенко по цій же темі.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування