Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Консул Росії вважає українську мову смертельно небезпечною

П'ятниця, 28 жовтня 2011, 11:35

Українська мова у Криму може становити загрозу для життя людей.

Про це заявив генеральний консул Російської Федерації в Сімферополі Володимир Андрєєв в інтерв’ю "Севастопольській газеті".

"Я багато разів висловлювався, що ситуація з російською мовою неприйнятна і штучно нав'язана", - говорить Володимир Андрєєв.

"Всю Україну зараз не буду брати, це не моя територія... А в Криму російська мова має користуватися широкими правами, на рівні з державною.

Це потрібно переважній більшості людей, які проживають тут. Це їхнє право і їхній інтерес", - сказав він.

"Я ніколи не чув жодного серйозного аргументу проти надання російській мові статусу другої державної мови. Немає такого аргументу. Це очевидне рішення, яке зняло б багато проблем", - додав консул.

За його словами, у Криму ситуація з російською мовою якась "неприродна, ненормальна".

"Я ж дивлюся телевізор - в основному там українська мова.

В аптеку заходжу і намагаюся купити якісь ліки, тільки по пам'яті згадую, що це проти цього. А так нічого не зрозумію, хоча в українській мовній сфері я живу півтора роки і більшість загальновживаних термінів розумію. Але не специфічних термінів", - розповів про свої проблеми з іноземними мовами Андрєєв.

За його словами, ця проблема поглиблюється у літніх людей, у яких багато ліків.

"Ось нові ліки, які стара людина має терміново прийняти.

І що їй робити, коли вона сам на сам з інструкцією українською мовою? Це може становити загрозу для її життя", - переконаний консул, який за півтора роки не зміг вивчити мову країни перебування.

Він також наголосив, що Росія не ставить в офіційних форматах питання російської мови "в належному ступені наполегливості".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування