Проти екс-адвоката Турчинова порушили справу

П'ятниця, 28 жовтня 2011, 12:26

Прокуратура Києва порушила кримінальну справу проти керуючого партнера адвокатського об'єднання "Бріарей" Дениса Бадзюка.

Як повідомляє "Дело", його обвинувачують в ухилянні від сплати податків від доходу, який був отриманий в якості гонорару за виконання договору від 1 липня 2009 року про надання правової допомоги ПАТ "Родовід Банк".

Очевидно, мова йде про надання послуг, які раніше стали підставою для порушення кримінальної справи проти колишнього тимчасового адміністратора "Родовід Банку" Сергія Щербини.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура звинувачує банкіра у перевищенні службових повноважень при підписанні з одним з адвокатських об'єднань угоди про надання правової допомоги, чим банку було завдано матеріальної шкоди на суму 301,6 млн. грн.

Вина Щербини полягала в тому, що рішення про співпрацю прийняте без узгодження Нацбанку.

Обвинувальний висновок по Щербині був направлений до суду на початку вересня 2011 року.

Зі свого боку, кримінальна справа проти Дениса Бадзюка порушена 5 серпня цього року.

В адвокатському об'єднанні "Бріарей" відмовилися коментувати інформацію про порушення кримінальної справи щодо керуючого партнера і повідомили, що наразі не бачать можливості для надання коментаря самого Дениса Бадзюка.

Ім'я адвоката, який опинився під прицілом прокуратури, стало широко відомо завдяки його участі в захисті інтересів екс-заступника глави СБУ Андрія Кожем'якіна і колишнього глави СБУ Олександра Турчинова у кримінальній справі про знищення досьє Семена Могилевича.

Також Бадзюк виступав захисником у ще одному гучному процесі про заволодіння посадовими особами НАК "Нафтогаз Україна" 6,3 млрд. кубометрів газу в 2009 році.

Тоді він захищав інтереси заступника начальника відділу Енергетичної регіональної митниці Державної митної служби Тараса Шепітька.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування