Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТівці обурюються драконівським законопроектом, до якого теж доклали руку

П'ятниця, 28 жовтня 2011, 15:33

Законопроект про захист суспільної моралі має бути знятий з розгляду, заявляють у "БЮТ-Батьківщині".

"За привабливою назвою цього законопроекту приховується намагання влади створити додатковий інструмент тиску на засоби масової інформації та інтернет-ресурси, обмежити свободу слова в країні", - йдеться у заяві фракції.

"Цей законопроект є черговою спробою чинного режиму запровадити цензуру, ввівши по суті новий регуляторний орган у сферу ЗМІ", - заявили в "БЮТ-Батьківщині".

Фракція звернулася до всіх парламентських фракцій та груп не підтримувати вказаний законопроект "і знайти інші, демократичні, шляхи до захисту суспільної моралі в Україні".

Як відомо, серед авторів законопроекту про захист суспільної моралі, зокрема, значаться БЮТівці Павло Мовчан і Павло Унгурян, а також НУНСівці Руслан Князевич, Лілія Григорович.

Організація Репортери без кордонів занепокоєна ухваленням в першому читанні проекту змін до закону про захист суспільної моралі та вважає, що він порушує Європейську конвенцію про права людини.

Міжнародна федерація журналістів, Європейська федерація журналістів, а також рух "Стоп цензурі" закликали український парламент не ухвалювати цей законопроект, вважаючи його "новим цензурним інструментом".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування