ЄС навіть не думає про санкції для України

Субота, 29 жовтня 2011, 21:06

Євросоюз не думає про санкції щодо України через стан демократії в країні.

Про це заявив керуючий директор служби зовнішніх дій з питань Європи та Центральної Азії Мирослав Лайчак в інтерв'ю "5 каналу".

"Я навіть не хочу замислюватися про це. У нас якість відносин з Україною вище, ми про санкції не говоримо і не хочемо про них думати", - підкреслив він.

"Для нас Україна – дуже важливий партнер в рамках європейського партнерства, держава, з якою ми найдалі просунулися в підготовці договору про асоціацію та зону вільної торгівлі", - додав Лайчак.

Водночас він зазначив, що судовий процес над екс-прем'єром Юлією Тимошенко вплинув на атмосферу відносин між Україною та ЄС.

"У величезної частини членів Євросоюзу і депутатів Європарламенту склалося враження, що цей процес не виконав європейських стандартів. Це вплинуло і в цілому на атмосферу сьогоднішніх відносин між Євросоюзом та Україною", - сказав він.

Лайчак наголосив, що після завершення експертних переговорів про сам текст договору про асоціацію з Україною починається політична фаза - ратифікація договору в парламентах країн-членів ЄС і в Європарламенті.

Він висловив сподівання, що до переходу до цієї фази у ЄС не буде сумнівів в судовій системі України.

Лайчак не став прогнозувати, коли може бути підписана угода про асоціацію з Україною, однак підкреслив, що ЄС готовий дуже швидко завершити цей процес і не хоче його затримувати.

Коментуючи бажання України включити в договір пункт про перспективу членства в Євросоюзі, Лайчак зазначив: "Договір про асоціацію не гарантує майбутнє членство, але він його і не виключає".

За його словами, майбутнє членство в ЄС у руках, перш за все, самої України. Він підкреслив, що договір про асоціацію відкриває величезні можливості для наближення до ЄС.

"Давайте користуватися цим і не втрачати час на спекуляції "а що буде далі". Тому що ми самі даємо відповідь, що буде далі, тим, як будемо виконувати цей договір", - сказав Лайчак.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News