Через 10 років Україна залишиться без шампанського

Понеділок, 31 жовтня 2011, 11:59

Євросоюз дає Україні 10 років для відмови від використання географічних найменувань, а також гарантує компенсаційний пакет.

Про це, коментуючи Угоду про асоціацію з ЄС, розповів уповноважений уряду України з питань європейської інтеграції Валерій П’ятницький, пише "ZN.UA".

"Однією з найбільш обговорюваних була нова для нас тема використання географічних найменувань. У результаті ми домоглися десятирічного перехідного періоду та компенсаційного пакета, над яким нині ще триває робота", - зазначив він.

"Потрібно віддати належне європейцям: вони запустили проект, найняли експертів (переважно в галузі виноробства, але цей досвід повинен бути поширений потім і на інші сфери). Готується своєрідний каталог — на що мають бути виділені кредитні ресурси, на що технічні", - підкреслив П'ятницький, додавши, що це, імовірно, будуть кредити Європейського інвестиційного банку, ЄБРР.

Урядовий уповноважений зауважив, що для підприємств, які хочуть модернізуватися, буде складено кредитний договір, пов’язаний з переходом на нові торговельні найменування.

"Якщо, умовно, ви сьогодні випускаєте шампанське, а завтра вам доведеться перейти на ігристе вино, то формально вам необхідно лише надрукувати нові етикетки. Але добре б, звичайно, провести дослідження, подивитися, як зміна назви позначиться на споживчому попиті", - додав П'ятницький.

За його словами, кожне підприємство має визначити, для якої мети хоче одержати кредит – можливо, він потрібен для поліпшення якості продукції.

П'ятницький також зазначив, що Молдавія вже перейшла з коньяку на дівін, і зробили це без будь-яких перехідних періодів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:31
ЗМІ: Іспанія протягом тижнів визнає палестинську державу
10:31
"Я закохуюся – це моя проблема". Історія харківського бізнесмена, екс-"регіонала" та волонтера Юрія Сапронова
10:30
фото, доповнено Росіяни вдарили по Дніпру і області: убили 6 дорослих і 3 дітей
10:25
Метро на Троєщину: у КМДА показали роботи на Подільському мосту
10:16
відеоГУР: Російський Ту-22МЗ вдалося збити на відстані 300 км від України. Чим саме
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
Усі новини...