Міністерство фінансів віддадуть Хорошковському?

П'ятниця, 7 жовтня 2011, 09:19

За перевіркою в Міністерстві фінансів настане відставка міністра Федора Ярошенка.

Про це сказало газеті "Комерсант-Україна" джерело в уряді.

За словами обізнаного джерела, таким чином звільнять місце для нинішнього голови СБУ Валерія Хорошковського, який стане новим віце-прем'єром і очолить Міністерство фінансів.

Нібито в такому випадку Хорошковський повинен буде закінчити податково-митну реформу, об'єднавши ці відомства в структурі Мінфіну.

Керівники Держмитниці Ігор Калетник та Державної податкової служби Віталій Захарченко можуть зберегти свої посади, говорить джерело.

У СБУ від коментарів відмовилися. 

Джерела в Кабміні кажуть, що в аудиті Мінфіну беруть участь усі профільні відомства: Держфінінспекція, Рахункова палата, Держказначейство, Державна податкова служба (ДПС), а також Служба безпеки України. Співрозмовники газети пояснюють це особистою неприязню президента до міністра Ярошенка. 

Однак голова Державної фінансової інспекції Петро Андрєєв каже, що правоохоронні органи не беруть участі в перевірках.

"Через журналістів намагаються нагнітати ситуацію, і я не можу зрозуміти, хто. Очевидно, хтось із Мінфіну поширює цю інформацію, щоб приховати якісь фінансові порушення й піднести їх як політику", - вважає чиновник. 

Андрєєв також зазначає, що "порушень (у Мінфіні) не бракувало", тож президент давно міг звільнити Ярошенка.

Інформований співрозмовник в уряді розповів: "Перевіряється абсолютно все – від того, як Мінфін реагує на факти нецільового використання бюджетних грошей, до витрати коштів резервного фонду бюджету. Ярошенко з лиця спав, він-то розуміє, з чим зв'язана перевірка".

Джерело в одній із установ, які беруть участь у перевірці, уточнив, що досліджується 40-50 питань, які стосуються всього періоду з моменту вступу Ярошенка на посаду.

В основному приділяється увага не тому, як Мінфін курирує держфінанси, а тому, як міністерство у своїй діяльності враховує й виконує доручення й укази президента в рамках економічних реформ.

За словами співрозмовника газети, ДПС вивчає формули, по яких розраховуються податкові ставки, бюджетні плани і їх економічне обґрунтування.

Джерело каже, що проміжні результати перевірки з’являться не раніше 17 жовтня, а сама перевірка завершиться 21 жовтня. У Мінфіні говорять, що вона закінчиться 19 жовтня.

Як відомо, Янукович неодноразово висловлював зауваження Ярошенку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування