Литвин стверджує, що паркан поставили після ДТП під Радою

П'ятниця, 7 жовтня 2011, 11:43

Спікер Володимир Литвин підкреслює, що Верховна Рада профінансувала лише встановлення паркану з боку вулиці Грушевського і не має відношення до паркану з боку Маріїнського парку.

Про це він заявив на засіданні парламенту у п’ятницю, коментуючи запит одного з опозиційних депутатів про появу двометрового паркану навколо Ради.

"Депутати бувають за кордоном у багатьох парламентах і бачать, які там контрольно-пропускний режим. А цю сенсацію підхопили ЗМІ з некоректними випадами, в тому числі і на адресу голови Верховної Ради!", - обурився Литаин.

Він назвав інформацію про причетність парламенту до встановлення паркану "інсинуаціями", "перекручуванням і змаганням народних депутатів у цьому питанні".

За словами Литвина, згідно з фінансовими документами, сума, сплачена на ремонт і реконструкцію паркану уздовж вулиці Грушевського склала 520 тисяч гривень.

При цьому спікер наголосив, що "реконструкція паркану" знадобилася після ДТП, коли п’яний водій, не впоравшись з управлінням, зніс частину огорожі навколо Верховної Ради та врізався в її будівлю.

"… Розбили цей паркан, і він прийшов у непридатність, його з’їла корозія... Більше Верховна Рада нічого в цьому плані не робила і не збирається робити", – заявив Литвин, зриваючись на крик.

При цьому він звернувся до журналістів і до "колег" з проханням "не породжувати сенсації там, де їх не існує".

"У вас є право викликати будь-якого працівника, поцікавитися і внести ясність. Ніколи такого не було, щоб депутати, працюючи у Верховній Раді, змагалися в тому, хто покаже, у кого скільки заробітної плати, чим годують у буфеті і таке інше! І ті, хто це робить, стоять першими в черзі на отримання всього того, що потрібно!", - заявив Литвин.

"Давайте один раз проголосуємо і скасуємо все це (пільги) і припинимо ці розмови. Ви мене змушуєте опублікувати, хто скільки отримує на оздоровлення і так далі", - додав він.

Реагуючи на вигуки з зали, Литвин ще раз заявив:

"Верховна Рада профінансувала лише реконструкцію паркану вздовж вулиці Грушевського. Крапка. Верховна Рада не має жодного відношення до паркану з боку Маріїнського палацу. Я не керую Печерською райдержадміністрацією, я не керую Київміськдержадміністрацією. Але давайте спочатку розберемося, а потім будемо створювати сенсації".

Як відомо, нещодавно ще з одного боку парламенту з’явився паркан. Там, де раніше стояла невелика огорожа, встановлено двометровий паркан, на воротах якого повішено амбарний замок.

Раніше, після штурму будівлі парламенту афганцями, Раду огородили величезним парканом.

Литвин заперечив, що ці паркани встановлені Верховною Радою. Проте, як повідомляють "Наші гроші" з посиланням на угоду від 30 вересня, Управління справами Верховної Ради замовило паркан у власного Державного будівельного комбінату за 9,45 мільйонів гривень.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування