Дозволу на будівництво "Лікарні майбутнього" ще немає – АП

Четвер, 10 листопада 2011, 09:26

Проект будівництва "Дитячої лікарні майбутнього" наразі проходить погодження у профільних міністерствах.

Про це повідомили в Адміністрації президента у відповідь на запит "Української правди. Життя".

"За інформацією Державного управління справами, питання, пов’язані з будівництвом Всеукраїнського центру охорони здоров’я матері та дитини, розглядаються у Кабінеті Міністрів України. Зокрема, проект Розпорядження КМУ "Про затвердження проекту будівництва Всеукраїнського центру охорони здоров’я матері та дитини по вул. Академіка Заболотного, 21" проходить погодження в профільних міністерствах", - зазначається в офіційній відповіді АП.

Відтак зараз не можна сказати, коли лікарня може бути побудована, і які на це виділені кошти.

"Терміни будівництва та сума коштів, необхідна для завершення будівництва, буде визначена після затвердження проекту", - зазначається у листі.

Нагадаємо, у 2009 році Міжнародний благодійний Фонд "Дитяча лікарня майбутнього" разом з керівником ДУС і представниками МОЗ оголосили про початок будівництва лікарні.

Його завершення було заплановане на 2012 рік. Але станом на жовтень 2011 на місці будівництва немає навіть цокольного рівня.

Як пояснив голова правління фонду Олександр Максимчук, будівництво не розпочато, бо досі немає офіційного дозволу від Кабінету Міністрів на зведення будівлі.

Окрім того, будувати будівлю має ДУС, яке є офіційним замовником лікарні. А сам фонд оплачує розробку проекту, закупку обладнання для лікарні, навчання спеціалістів тощо.

Кампанія зі збору коштів на будівництво Всеукраїнського центру охорони здоров’я матері та дитини "Дитяча лікарня майбутнього" розпочалась під час телемарафону у 2006 році.

За словами Максимчука, станом на перше жовтня цього року на рахунках фонду у державному "Укрексімбанку" було 72 мільйони 206 тисяч гривень.

Це – все, що залишилось від тих 147 мільйонів 201 тисячі, які надійшли на рахунки фонду з початку кампанії по збору грошей (з них 48 млн. 561 тисяча – пасивні доходи від депозитів).

Щомісяця на адмінвитрати фонд витрачає 100 тисяч гривень.

Українська правда. Життя

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News