Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонал": опозиція зриває підготовку "виборчого" закону

Четвер, 10 листопада 2011, 17:16

Опозиційні сили свідомо зривають роботу комісії з підготовки нового закону про парламентські вибори.

Про це заявив депутат від Партії регіонів, член Тимчасової спеціальної комісії з підготовки проекту закону "Про вибори народних депутатів України" Дмитро Шпенов, коментуючи підсумки засідання комісії в четвер.

"На жаль, наші колеги з опозиційних сил всіляко протидіють веденню конструктивного діалогу навколо нового закону", - зазначив він.

"Минуле засідання комісії застопорилося ще при формуванні порядку денного, а сьогоднішнє взагалі закінчилося ультиматумом", - цитує Шпенова прес-служба Партії регіонів.

Як зазначив парламентарій, представники фракцій БЮТ і НУНС висунули ряд вимог, зокрема, про те, щоб новий закон передбачав обрання 300 депутатів за списками і 150 депутатів - за мажоритарною системою.

Крім того, було висунуто вимогу про участь блоків політичних партій у виборах, а також про зниження прохідного бар'єру.

"Комісія була створена для того, щоб за круглим столом обговорити пропозиції всіх політичних сил, представлених у парламенті. Натомість нас ставлять перед фактом - або ви приймаєте наші вимоги, або ми припиняємо діалог", - зазначив Шпенов.

"Але якщо одна із сторін вважає за краще говорити мовою ультиматумів, хіба це взагалі можна назвати діалогом?", - обурився він.

"Така форма дискусії наочно демонструє, що представники парламентської меншості спочатку були налаштовані не на узгодження позицій, а на організацію чергового політичного шоу. Такий підхід не може привести до позитивного результату", - підсумував депутат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...