МВФ перервав свою місію через виявлені порушення - експерт

Четвер, 10 листопада 2011, 21:17

В ході роботи Міжнародного валютного фонду в Україну, можливо, розкрилися серйозні порушення, які примусили місію терміново покинути країну.

Таку думку озвучив директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін, повідомляє "Фокус".

"Я думаю, що можна говорити про якісь великі махінації. Потрібно дізнатися, що сталося насправді. Мабуть, МВФ вирішив взяти паузу, щоб керівництво України якось пояснило ситуацію", - зазначив він.

При цьому експерт поклав персональну відповідальність за провал переговорів з МВФ на прем'єр-міністра і голову НБУ і підкреслив, що мова йде не про втрату чергового траншу кредиту, а про кризу у відносинах України та МВФ.

"МВФ перервав місію. Це безпрецедентно. Ніяких підсумків, жодних повідомлень про результати. Азаров і Арбузов несуть пряму і персональну відповідальність за повний провал переговорів з Фондом. Мова йде не про транш МВФ, а про те, що сталося системне порушення відносин між Україною та МВФ", - зазначив Соскін.

Як відомо, місія Міжнародного валютного фонду перебувала в Україні з 25 жовтня по 3 листопада.

Підсумком перебування Фонду в Україні стала заява постійного представника МВФ в Україні Макса Альєра про те, що місія взяла паузу для проведення додаткової відпрацювання технічних питань.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News