Янукович і Коморовський обговорять справу Тимошенко - Кваснєвський

П'ятниця, 11 листопада 2011, 11:29

Справа Тимошенко стане предметом переговорів президента України Віктора Януковича з його польським колегою Броніславом Коморовським у Вроцлаві 15 листопада.

Про це сказав на прес-конференції у Варшаві колишній президент Польщі Александр Кваснєвський.

Він назвав питання щодо засудженої екс-прем’єра Юлії Тимошенко ключовим для підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Екс-президент вважає, що через це питання українська влада ризикує втратити шанс інтеграції з Європейським Союзом на багато років.

За словами Кваснєвського, цю тему він обговорював із в.о. голови уряду Польщі Дональдом Туском, який "дуже чітко сказав, що якщо не буде прориву у справі Тимошенко і виконання обіцянок, важко уявити, аби успіхом завершився саміт Україна-ЄС 19 грудня у Києві".

Колишній польський Президент нагадав, що представники української влади ще на початку вересня обіцяли декриміналізувати статті, за якими винесено вирок Тимошенко.

"Час біжить… Несподівано може виявитися, що ми добігли до фінішу, а нічого не сталося, нічого не було підписано, і втрачаємо можливість (на євроінтеграцію) на багато-багато років", - сказав Кваснєвський.

Він повідомив, що 6-8 грудня відбудеться конгрес найбільш впливової у ЄС Європейської народної партії, учасники якого можуть ухвалити різку заяву, яка перешкодить парафуванню угоди про асоціацію.

Кваснєвський додав, що влада Польщі планує докласти максимум зусиль для того, аби угода все ж була парафована на грудневому саміті, передає УНІАН.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування