МВС: перлинні ванни були куплені законно

П'ятниця, 11 листопада 2011, 14:41

Міністерство внутрішніх справ запевняє, що закуповувало медичне обладнання з додержанням вимог законодавства і за необхідністю.

"Для його придбання проведений відповідний тендер", - сказано в заяві МВС.

"Придбаними обладнанням та апаратурою будуть оснащені відомчі лікувальні та реабілітаційно-оздоровчі заклади системи МВС", - пояснює відомство.

Раніше повідомлялося, що МВС уклала угоди на придбання медобладнання на загальну суму 2,63 млн грн. Серед іншого, було придбано підводні душі-масажі, перлинні ванни з повітряними бульбашками, ванну для підводного душу масажу з гідромасажною системою, наркозну станцію з гемодинамічним монітором та хірургічну стійку для артроскопії.

МВС пояснює, що це було необхідно, бо на медобслуговуванні у лікувально-профілактичних закладах МВС знаходиться понад 813 тис. осіб, зокрема 119 тис. пенсіонерів МВС, з них понад 18 тисяч ветеранів війни та осіб, на яких поширюється закон "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", у тому числі – понад 3 тисячі інвалідів війни.

"У відомчих медичних закладах на медичному обслуговуванні перебуває понад 25 тис. осіб, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та проживають і працюють на забруднених територіях, у т.ч. понад 18 тис. учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, з них біля 17 тис. пенсіонерів органів внутрішніх справ. Понад 8 тис. ліквідаторів визнано інвалідами", - зазначає відомство.

Також на пільгове медичне обслуговування у відомчих закладах охорони здоров'я мають право майже 64 тисячі ветеранів органів внутрішніх справ та військової служби, а також 12 тисяч ветеранів праці, наголошує МВС.

Тому міністерство провело "тендер на придбання медичного обладнання та апаратури для 9 відомчих закладів охорони здоров’я центрального підпорядкування на загальну суму близько 2,63 млн. гривень".

"Серед придбаного обладнання – таке життєво необхідне, як наркозний апарат в реанімаційне відділення Центрального госпіталю МВC, що дозволяє проводити інтенсивну легеневу терапію при тяжкій дихальній недостатності, або хірургічна стійка для артроскопії, оскільки повсякденна служба працівників міліції часто пов’язана з ризиком отримання травм та тілесних ушкоджень", - сказано в повідомленні.

"Крім того, було здійснено закупівлю кількох комплектів гідромасажних систем та перлинних ванн, що являються засобом для загального оздоровлення і зміцнення захисних функцій організму, зняття стресових станів, тонусу всіх життєво важливих органів людини", - додає МВС.

"Відсутність указаної апаратури та обладнання не дозволяла проводити оздоровлення, а також найменш травматичні хірургічні втручання при травмах суглобів у працівників та пенсіонерів органів внутрішніх справ. Їх придбання дадуть змогу покращити якість санаторно-курортного та реабілітаційного оздоровлення усіх категорій осіб, які перебувають на відомчому медичному обслуговуванні", - запевняє відомство.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування