Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Між Києвом і Брюсселем більше не буде раундів

П'ятниця, 11 листопада 2011, 19:58

Київ і Брюссель завершили переговори щодо Угоди про асоціацію, які тривали 4 роки.

Про це повідомили в Брюсселі в місії України при ЄС, передає "Інтерфакс-Україна".

У ході останнього, 21-го раунду переговорів, у п'ятницю в Брюсселі сторони узгодили всі невирішені питання, які залишилися, винісши за рамки переговорів делегацій тільки одне питання, яке потребує вирішення на високому політичному рівні.

"За підсумками раунду сторони врегулювали всі питання переговорного процесу за винятком формулювань, які потребують вирішення на політичному рівні. Зокрема, мова йде про становище стосовно європейських прагнень і європейської перспективи", - йдеться в повідомленні.

Досягнуті домовленості відкривають шлях для відповідних технічних процедур з підготовки Угоди про асоціацію до підписання, підкреслюють в місії України при ЄС.

Переговорну делегацію з української сторони очолив заступник міністра закордонних справ Павло Клімкін, з європейської - керуючий директор з питань Європи та Центральної Азії Європейської служби зовнішньої діяльності Мирослав Лайчак.

20 жовтня європейський комісар з питань торгівлі Карл де Гюхт і перший віце-прем'єр України Андрій Клюєв заявили про закінчення переговорів в частині створення глибокої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі.

Київ і Брюссель почали переговорний процес щодо Угоди про асоціацію в березні 2007 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...