Литвин: об'єднання за Євразійський союз ні про що не свідчить

Субота, 12 листопада 2011, 19:54

Ініціатива депутатів створити в парламенті об'єднання на підтримку входження України до Євразійського союзу ні про що не свідчить.

Таку думку висловив спікер Володимир Литвин в інтерв’ю 5 каналу, показаному в суботу.

"Абсолютно ні про що. Я не бачу в заяві одного з депутатів новину загальноукраїнського масштабу", - сказав Литвин, відповідаючи на питання журналіста.

За словами спікера, у Верховній Раді є безліч міжфракційних об'єднань за різними вподобаннями для різних потреб.

"Це лише є наочним свідченням того, які ми різні. Це багатоголосся дуже складно поєднати і знайти компроміс. Але це потрібно зробити", - вважає він.

Крім того, за словам Литвина, "будь-які дії політиків треба оцінювати під кутом зору виборчої кампанії".

Коментуючи заяву міністра освіти Дмитра Табачника про необхідність для чиновників володіти російською мовою, Литвин сказав: "Я думаю, якщо міністр, заступник міністра, взагалі державний службовець знає багато мов, слава богу, прапор йому державний у руки".

"Але головне, про що ми повинні говорити, щоб державний службовець, для початку, знав державну мову", - наголосив спікер. За його словами, треба думати над тим, як підвищити знання чиновниками української мови.

Коментуючи пропозиції Кабміну, згідно з якими батьки зможуть обирати мову виховання дітей у дитсадках, Литвин також наголосив, що діти повинні, перш за все, знати українську мову.

"А якщо там будуть дві групи, в залежності від побажань батьків, де буде вивчатися російська, англійська, французька, німецька мова, це буде також добре", - додав він.

Відповідаючи на питання, чи не свідчать всі ці факти про розворот України в бік Росії, спікер сказав: "Моя позиція в тому, що Україна повинна залишатись там, де залишається. Бо декілька таких переїздів – це вже як одна пожежа".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News