Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дружина викраденого палестинця не змогла затягнути Януковича до суду

Понеділок, 14 листопада 2011, 10:55

Вищій адміністративний суд відмовився задовольнити позов до президента Віктора Януковича від дружини палестинського інженера Дирара Абусісі, викраденого з України.

Відповідний текст постанови має "Українська правда".

Мотивацією відмови суду було те, що дружина палестинця позивається до президента, а не до адміністрації президента, яка у відповідь на її численні запити надала лише інформацію "декларативного характеру".

Вероніка Абусісі вимагала визнати бездіяльність президента щодо зникнення її чоловіка в лютому 2011 року і переміщенні на територію Ізраїлю такою, що суперечить Конституції України, законам та принципам міжнародної практики.

Також дружина палестинця вимагала зобов’язати президента видати розпорядження СБУ, Держприкордонслужбі, МВС та іншим правоохоронним органам надати всю інформацію щодо викрадення Абусісі.

Вона також вимагала видати відповідні розпорядження відповідним органам направити вимогу до Ізраїлю про повернення Абусісі в Україну.

Як відомо, палестинець, який був заступником гендиректора єдиної в Секторі Газа електростанції, зник в ніч з 18 на 19 лютого цього року у потязі Харків-Київ.

Невідомі люди, які продемонстрували сусіду Абусісі по купе посвідчення СБУ, вивели палестинця на одній з зупинок.

За свідченнями самого палестинця, троє чоловіків викрали його з потяга, а вже в Києві передали його Моссаду.

Наступного дня Абусісі опинився у в’язниці Ізраїлю. Між тим, у списках Держприкордонслужби щодо осіб, які в ті дати перетнули кордон України, Абусісі немає.

В Ізраїлі Абусісі звинувачують у пособництві тероризму. Сам палестинець усі обвинувачення відкидає.

Він одружений із українкою, у них шестеро дітей, які також є громадянами України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування