Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рахункова палата знайшла у МОЗ зловживань на 214 мільйонів

Понеділок, 14 листопада 2011, 10:58

Рахункова палата звинувачує Мінохорони здоров'я у неправомірному використанні 214,5 мільйонів гривень у 2010-2011 роках.

Про це йдеться у повідомленні установи.

Так, у Рахунковій палаті встановили, що Міністерство охорони здоров'я не володіє інформацією про реальні потреби медичних закладів, а це перешкоджає формуванню обґрунтованих обсягів видатків з держбюджету.

Зазначена сума, а саме 214,5 мільйонів гривень, складає більш ніж половину коштів, витрачених на закупівлю ліків, що поставлялися до медичних закладів нерівномірно, із значними запізненнями, а тобто із меншими, ніж планувалось, термінами придатності, повідомляє прес-служба відомства.

"На два-п'ять місяців затримувалося постачання життєво необхідних препаратів для лікування хворих на гемофілію, фенілкетонурію, нефрологічного профілю", - зазначають у Рахунковій палаті.

За інформацією відомства, таке зволікання призвело до закупівлі п’яти препаратів для лікування хворих на гемофілію за цінами, що на 30-40 % вищі за зареєстровану у 2011 році вартість.

"Як наслідок, зайві бюджетні витрати становили 4,2 мільйонів гривень. Через відсутність моніторингу цін і невідповідне формування документації конкурсних торгів до кінця 2010 року не були використані 54,8 мільйонів гривень", - пишуть аудитори.

Особливе невдоволення у колегії Рахункової палати викликало те, як міністерство забезпечує медикаментами хворих дітей.

"У 2010 році за рахунок державного бюджету передбачалося лікування 21 дитячої хвороби, однак коштів було заплановано тільки на забезпечення лікування п'яти. Заходами, затвердженими урядом на 2011 рік, передбачено кошти на лікування лише восьми хвороб у дітей, однак заплановані фінансові ресурси не задовольняють потребу в лікуванні навіть такої кількості захворювань", - зауважили в Рахунковій палаті.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування