Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Податкова міліція спокушає Тимошенко щиросердно зізнатися

Понеділок, 14 листопада 2011, 15:36

Суд може скасувати звинувачення у відношенні Юлії Тимошенко, пов’язані з корпорацією ЄЕСУ, якщо вона попередньо визнає свою провину.

Про це заявив перший заступник голови Податкової міліції Анатолій Яковинець, відповідаючи на запитання щодо терміну давності по звинувачення Тимошенко в рамках діяльності ЄЕСУ.

За його словами, в обвинуваченнях Податкової йдеться про події, які завершуються 1999 роком, і термін давності в цьому випадку мав завершитись через 10 років – у 2009 році.

"Однак у січні 2009 року, за 3 місяці до завершення 10-річного терміну, Тимошенко вчинила новий злочин – і це доведено судом (вирок Печерського райсуду щодо перевищення повноважень при укладанні газових контрактів із Росією) – тому відлік починається наново", - стверджує Яковинець.

"Але якщо обвинувачена заявить клопотання і визнає провину по тих злочинах, по яких вийшов термін давності, ми направимо цю справу до суду, щоб суд прийняв рішення", - зазначив він.

За словами представника Податкової міліції, процедурно після того, як Тимошенко визнає свою провину, суд може винести обвинувачувальний вирок, однак пізніше – скасувати його через завершення терміну давності.

Водночас, Яковинець нагадав, що Тимошенко свою провину не визнає.

"Якщо від (адвоката) Власенка або від Тимошенко надійде заява про необхідність скасувати звинувачення у зв’язку з терміном давності, ми її розглянемо, але поки що таких заяв не надходило", - сказав він.

Податківець зазначив, що максимальний термін покарання за обвинуваченнями, висунутими Тимошенко, – 12 років позбавлення волі, однак він припустив, що суд може ухвалити рішення про зменшення цього терміну.

Коментуючи справу щодо діяльності ЄЕСУ, Яковинець також додав, що Податкова розслідує лише ту її частину, яка стосується особисто Юлії Тимошенко, а справи щодо її співучасників залишилися у юрисдикції Генпрокуратури.

Водночас, Яковинець заперечив політичну складову у переслідуваннях Тимошенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...