"Регіони" запевняють, що готові врахувати "виборчі" пропозиції опозиції

Понеділок, 14 листопада 2011, 21:11

Представники парламентської більшості готові врахувати абсолютну більшість пропозицій опозиції до проекту нового закону про вибори.

Про це заявив депутат від Партії регіонів Дмитро Шпенов, коментуючи підсумки засідання Тимчасової спеціальної комісії з підготовки проекту закону "Про вибори народних депутатів".

"На сьогоднішньому засіданні комісії представники фракцій більшості готові були підтримати всі 13 пропозицій опозиції до законопроекту про вибори, які відносяться до так званого неполітичного блоку вимог", - підкреслив Шпенов.

За словами депутата, також комісія готова була врахувати і більшість пропозицій Венеціанської комісії до законопроекту.

"У той же час представники фракцій БЮТ і НУНС відмовилися обговорювати нашу пропозицію, наполягаючи на негайному внесенні 3 політичних змін - зниження прохідного бар'єру, можливості участі у виборах для блоків політичних партій, а також обрання 300 народних депутатів за списками і 150 - по мажоритарці", - повідомив парламентарій.

"Незважаючи на те, що ми прийняли рішення піти назустріч нашим колегам у абсолютній більшості питань, діалог у нас як і раніше не виходить. Створюється враження, що їх цікавить не стільки те, яким буде новий закон, скільки подальша ескалація конфлікту", - цитує Шпенова прес-служба Партії регіонів.

"Наступне засідання комісії призначене на вівторок, проте я не виключаю, що опозиція завтра взагалі оголосить про вихід з переговорного процесу. Звучить неймовірно, але опозиціонери сьогодні відмовилися обговорювати виконання власних вимог", - підкреслив він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування