Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Донецьким чорнобильцям погрожують кримінальною відповідальністю?

Вівторок, 15 листопада 2011, 11:16

З вечора 14 листопада 41 чорнобилець в Донецьку розпочав голодування.

Про це повідомив голова Донецької обласної організації ВГО інвалідів Чорнобильської катастрофи "Чорнобиль-Єдність" Микола Гончаров, пише "Остров".

"Вчора ми почали голодування – 41 людина, вони всю ніч залишалися в актовій залі облуправління Пенсійного фонду", - зазначив він.

"Про готовність приєднатися до голодування заявили 218 осіб. Але у зв'язку з тим, що у них не було при собі медичних препаратів, люди змушені були їхати додому за медикаментами – комусь потрібен інсулін і таке інше", - уточнив активіст.

Він додав, що зараз всі протестуючі знову збиратимуться біля Пенсійного фонду.

"За наявною у мене інформацією, губернатор Андрій Шишацький веде переговори з прем'єр-міністром за нашими вимогами. А далі будемо дивитися за ситуацією", - підсумував Гончаров.

Наразі мітингувальники почали ставити намети. Біля будівлі управління Пенсійного фонду чергує машина швидкої.

***

Тим часом, як розповів представник чорнобильців Володимир Деркач, вночі до учасників акції протесту, що оголосили голодування в будівлі обласного управління Пенсійного фонду, приїжджали губернатор Донецької області Андрій Шишацький, прокурор області Володимир Вишинський і очільник обласної міліції Віктор Дубовик.

"Стали пояснювати нам, що ми захопили державну будівлю. Але ми чітко пояснили, що ми її не захоплювали, ми прийшли разом з народним депутатом, який допоміг нам сюди зайти", - пояснив Деркач.

За його словами, представники влади дали зрозуміти протестувальникам, що проти ініціативної групи можуть порушити кримінальну справу.

"Тобто, підґрунтя таке, що народ озброюється і готується захопити державну установу. Але це відверта брехня!" - підкреслив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...