Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гельсінкський комітет: Янукович порушує презумпцію невинуватості

Вівторок, 15 листопада 2011, 18:21

Президент Віктор Янукович у своїх публічних заявах про злочини екс-прем’єра Юлії Тимошенко плутає підозри із встановленням судом вини особи.

Про це йдеться у попередній доповіді Данського Гельсінкського комітету з прав людини, повідомляє УНІАН.

У комітеті нагадують, що в інтерв’ю німецькій газеті "Франкфуртер Альгемайне Цайтунг" від 18 жовтня Янукович повідомив про підґрунтя нових кримінальних справ проти Тимошенко.

"Існує два рішення суду - американського та російського, у яких детально зафіксовано, у чому вона винна. Якщо вже в Америці відбувся процес, на якому Лазаренка було засуджено до терміну за ґратами..., коли в Росії відбувся судовий процес, на якому генерал-полковника Олійника було засуджено до шести років ув’язнення: до цих злочинів була безпосередньо причетна Тимошенко - особливо до випадків, які стосувались співробітників російського Міністерства оборони. В Україні не сплачувались податки, хоча газ продавався на українській території", - цитує Януковича комітет.

У комітеті переконані, що "твердження президента, однак, будуються виключно на підозрах та не підтримуються рішеннями незалежного суду, оскільки вирок екс-прем’єру Павлу Лазаренку, винесений у США, не має жодного відношення до справи корпорації "Єдині енергетичні системи України".

Крім того, в комітеті зазначають, що "колишнього начальника Головного управління військового бюджету і фінансування Міністерства оборони РФ генерала Олійника 26 листопада 2003 року було виправдано Президією Верховного Суду Росії, а саму пані Тимошенко ніколи не було засуджено у жодній з цих двох країн".

"Нібито ухиляння від сплати податків лежить в основі однієї з відновлених справ, але її також не було за це засуджено", - йдеться у попередній доповіді.

"Таким чином, у своїх заявах президент порушує презумпцію невинуватості", - зазначили в комітеті.

Як відомо, раніше Гельсінський комітет з прав людини дійшов висновку, що порушення нових кримінальних справ проти екс-премєрки Юлії Тимошенко є політично вмотивованим.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування