Донецька влада знайшла трохи грошей для чорнобильців

Вівторок, 15 листопада 2011, 18:35

Донецька обласна рада виділила 40 тисяч гривень для 11 протестуючих чорнобильців.

Про це повідомили у прес-службі Донецької облради, передає УНІАН.

У повідомленні зазначається, що у вівторок глава облради Андрій Федорук, глави постійних комісій облради Олександр Бобков і Микола Загоруйко зустрілися з ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС, які оголосили голодовку у зв'язку з різким зменшенням розмірів пенсій.

Федорук оголосив учасникам акції, що "як депутати обласної ради в рамках своїх повноважень ми можемо надати матеріальну допомогу тим людям, які гостро її потребують".

"На сьогоднішній день вже виділено 40 тисяч гривень, які будуть спрямовані 11 особам відповідно до списків, представлених учасниками акції", - повідомив глава облради.

Він також заявив, що матеріальну допомогу від депутатів облради одержать ще 63 учасники акції.

"Сьогодні, переговоривши з учасниками акції - ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС, ми вирішили, що буде підготовлено список на 63 людини, яким депутати нададуть матеріальну допомогу", - сказав Федорук.

Він повідомив, що в облраді мають намір у середу зустрітися з активістами акції та ще раз обговорити проблему матеріального становища чорнобильців.

"Завтра ми зустрічаємося в обласній раді з активом цієї акції та спільно з облдержадміністрацією обговорюватимемо питання, пов'язані з вирішенням цієї проблеми", - сказав Федорук.

Водночас "Інтерфакс-Україна" повідомляє, що біля будівлі Донецького облуправління Пенсійного фонду голодують 79 інвалідів-чорнобильців, які домагаються зустрічі з прем'єром Миколою Азаровим, щоб добитися виплати пенсій за судовими рішеннями у повному розмірі.

41 людина перебуває в актовому залі Пенсійного фонду, ще 38 - у сквері навпроти будівлі. У кожного з голодуючих на голові або на передпліччі біла пов'язка з написом "Я голодую".

Біля будівлі обласного відділення Пенсійного фонду протягом дня встановлено 15 наметів.

Остання - армійська на 20 осіб - була привезена на прохання голови Донецької обладміністрації Андрія Шишацького.

У цьому наметі будуть встановлені 2 пічки-буржуйки, оскільки вночі температура в Донецьку падає нижче нуля. Також у наметовому містечку встановлено 3 біотуалети, 2 контейнера для сміття.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування