Чорнобильці освистали міністрів

Середа, 16 листопада 2011, 13:00

Чорнобильці, які проводили акцію протесту біля Кабінету міністрів, освистали урядовців.

Про це повідомляє УНІАН.

Після закінчення засідання уряду з центрального під’їзду будівлі почали виходити міністри, а чорнобильці їх освистували, вигукуючи: "Банду геть!". Урядовці сідали у службові автомобілі й від’їжджали.

Коли з Кабміну вийшла уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова, учасники акції почали вигукувати: "Карпачову до народу!".

При цьому народний депутат Олег Ляшко підбіг до Карпачової, надів на неї свою куртку та підвів до мітингувальників. Під час хвилинного виступу вона зазначила, що її представник зустрічався із представниками чорнобильців для вирішення їхніх питань.

За словами омбудсмена, прем`єр Микола Азаров на засіданні уряду також порушував питання виплат чорнобильцям підвищених пенсій.

Водночас, як повідомляє київська міліція, заяву про проведення "відкритого прийому громадян пільгових категорій під будівлями Кабміну" до Київської міськадміністрації подав депутат Ляшко.

Коли біля урядової будівлі зібралося кілька сотень мітингувальників, Ляшко закликав їх зайти до приміщення Кабміну, повідомляють у міліції.

"Працівники міліції, які здійснюють охорону громадського порядку в цьому місці, вжили заходів по відновленню руху транспорту та відтіснили громадян з проїжджої частини на тротуар", - зазначає прес-служба МВС, підкресливши, що жодного з громадян не затримували.

У міліції наголосили, що 59-річному чоловікові стало зле, він поскаржився на біль у серці, у зв’язку з чим йому викликали "швидку".

"Наразі цей учасник заходів активно продовжує відстоювати свої громадянські права", - зазначають у Київському главку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News