Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фірма-власник "Межигір'я" одержала податковий кредит на чверть мільярда

Середа, 16 листопада 2011, 13:30

Фірма "Танталіт", що орендує 127 га на території колишньої державної резиденції "Межигір'я", одержала податковий кредит на суму 286 млн. грн.

Як пише "Дело", минулої весни фірма ввійшла до числа лідерів Шевченківського району Києва за розміром податкового кредиту, що сформувався в процесі бюджетного відшкодування ПДВ.

286 млн. грн. – це сума, яку "Танталіт" заощадить при виконанні податкових зобов'язань у наступних звітних періодах.

За даними податкової інспекції Шевченківського району Києва, збільшення податкового кредиту компанії "Танталіт" істотно вплинуло на погіршення показників фіскального органа.

У податкових документах зазначено, що діяльність "Танталіту" – це "будівництво і реконструкція "Межигір'я". Правда, одержати інформацію про обсяги цього будівництва неможливо – воно відбувається таємно на закритій від сторонніх території.

Про те, що відбувається за парканом "Межигір'я", можна отримати лише дуже приблизне уявлення, узявши для порівняння обсяги будівництва Коростенського

заводу МДФ, що конкурує з "Танталітом" розмірами податкового кредиту.

Так, відповідно до офіційної інформації, розміщеної на сайті Коростенського заводу МДФ, сума інвестицій у будівництво й експлуатацію заводу з виробництва деревинно-волокнистої плити середньої щільності (МДФ) і деревинно-волокнистої плити високої щільності (ХДФ) склала 120 мільйонів євро, площа заводу – 40 га, кількість робочих місць – 300, початок реалізації – липень 2008 року.

Як раніше писало "Дело", державна податкова інспекція в Шевченківському районі Києва установила порушення при веденні податкового обліку компанією "Танталіт", що орендує 127 га урочища "Межигір'я".

Податкові інспектори установили, що фірма занизила податок на прибуток за І квартал 2011 року і тим самим порушила закон України "Про оподаткування прибутку підприємств".

До адміністративної відповідальності була притягнута головний бухгалтер підприємства "Танталіт". Шевченківський районний суд Києва в жовтні визнав головного бухгалтера винною і наклав на неї адміністративне стягнення у вигляді штрафу на користь держави в розмірі 85 гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування