Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорнобильці в Луганську мітингують з наметами, але без голодування

Середа, 16 листопада 2011, 16:08

У Луганську представники обласної організації "Союз Чорнобиль України" провели мітинг на захист своїх прав і встановили біля будівлі облдержадміністрації намет.

Про це сказав депутат обласної ради, один з організаторів мітингу Микола Шушпанников, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

За його словами, в мітингу взяли участь 1,5 тис. осіб.

Навпроти будівлі ОДА встановлено намет, у якому вдень ​​буде перебувати до 25 осіб, а вночі чергувати дві людини.

"Ми маємо намір відстоювати свої права зо виплати пенсій і пільг до перемоги. Ми розуміємо, що це буде довга і важка боротьба", - зазначив Шушпанников.

Він також підкреслив, що луганські чорнобильці не мають наміру оголошувати голодування і штурмувати обласне управління Пенсійного фонду.

"Наші товариші з інших областей вдаються до крайніх заходів, оголошують голодування, штурмують місцевий Пенсійний фонд. Особисто я вважаю, що це не вихід. Голодування може завдати непоправної шкоди здоров'ю і без того хворої людини, колишнього ліквідатора аварії на ЧАЕС. Хто потім буде відповідати, якщо раптом з ним щось трапиться?", - сказав Шушпанников.

"У місцевому Пенсійному фонді теж не варто шукати свої гроші. Вони всі в Кабміні, там вирішують, скільки виділяти на місця", - додав він.

Шушпанников повідомив, що луганські чорнобильці просять обласну раду прийняти звернення до Верховної Ради, Кабінету міністрів і до Конституційного Суду щодо захисту їхніх прав.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування