Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ківалов впевнений, що Європейський суд треба розвантажити

Середа, 16 листопада 2011, 19:27

Європейський суд з прав людини необхідно позбавити від зайвих справ і скарг.

Таку думку озвучив член Комітету ПАРЄ з юридичних питань та прав людини, депутат від Партії регіонів Сергій Ківалов на засіданні Комітету ПАРЄ в Парижі.

"Ефективність Європейської конвенції з прав людини у великій мірі залежить від чіткої і продуктивної роботи Європейського суду з прав людини, необхідність реформування якого назріла і відчувається усіма", - зазначив Ківалов.

Він підкреслив, що коло обговорюваних проблем досить широке.

"Один з моментів, наприклад, збільшення кількості справ у зв'язку з приєднанням до Страсбурзької системи ще однієї організації - Європейського Союзу. Це означає, що стануть надходити скарги на європейських чиновників, що, в свою чергу, безумовно, призведе до зростання навантаження на суд", - цитує Ківалова його прес-служба.

"Необхідно вже зараз подумати про це, попередити непросту ситуацію і забезпечити розвантаження Страсбурзького суду від зайвого багажу справ", - вважає голова комітету Верховної Ради з питань правосуддя.

За його словами, "сам факт участі України у вирішенні таких важливих проблем європейського рівня підтверджує принцип демократії, верховенства права та захисту прав людини".

Як відомо, екс-прем'єр Юлія Тимошенко і екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко подали свої скарги в Європейський суд з прав людини.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...