У Харкові запрацював один з раніше вимкнених телеканалів

Середа, 16 листопада 2011, 21:52

У середу в Харкові відновив мовлення телеканал "Фора".

Про це повідомив виконуючий обов’язки генерального директора телерадіокомпанії "Фора" Віктор Мозговий, повідомляє УНІАН.

Як відомо, роботу телеканалу було припинено у вересні 2011 року.

"Сьогодні телеканал "Фора" відновив роботу, мовлення розпочато о 18.00, воно триватиме, як і раніше, 24 години на добу", - сказав новий керівник телерадіокомпанії.

За його словами, призупинення мовлення телеканалу "Фора" було викликано "технічними та організаційними проблемами".

"На сьогодні замінено менеджмент, зокрема, приступили до роботи головний інженер та програмний директор компанії, редколегією розроблена проектна документація, затверджена сітка мовлення, перебудовано передатчик і повністю відновлено мовлення телеканалу", - уточнив Мозговий.

"Ми також оголосили конкурс на програми і раді бачити на каналі різноманітні думки з тим, щоб задовольнити потреби харків’ян", - уточнив керівник.

Він додав, що "пропозиції зроблені різним творчим колективам", у тому числі й харківському агентству "АТН", робота якого також була призупинена і не відновлена на сьогодні.

Як відомо, представники двох харківських телеканалів "А/ТВК" та "Фора" і телекомпанії АТН заявляли, що місцева влада Харкова проводить зачистку інформаційного простору шляхом відключення від ефіру незалежних телеканалів.

За словами керівника телекомпанії АТН Олега Юхти, офіційні причини відключення цих каналів від ефіру різні - від проблем із санепідемстанцією до рішення провайдера розірвати угоду про надання послуг.

Він висловив думку, що реально за всіма цими подіями стоять вищі посадовці місцевих органів влади.

За інформацією Юхти, від співпраці з каналами також відмовилися чотири оператори місцевих телекомунікаційних мереж, із якими ці ЗМІ готові були укласти відповідні угоди.

У свою чергу Харківський міський голова Геннадій Кернес неодноразово відкидав звинувачення у причетності до припинення мовлення телеканалів "Фора", "А/ТВК" та АТН.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News