Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євродепутати вирішили, що угоду з Україною треба парафувати пошвидше

Четвер, 17 листопада 2011, 08:03

Депутати Європарламенту досягли компромісу й планують рекомендувати Європейській комісії парафувати Угоду про асоціацію Україна - ЄС до кінця 2011 року.

Про це повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в Європарламенті, яке брало участь у досягненні компромісу.

"Знайдено компроміс: Європейський парламент закличе Європейську комісію зробити все можливе, щоб парафувати Угоду, якщо це можливо, до кінця 2011-го, зокрема, під час саміту Україна – ЄС у грудні, і щоб були виконані очікування, зафіксовані в резолюції ЄП, прийнятій 27 жовтня, зокрема, у справі Юлії Тимошенко", - сказав співрозмовник агентства.

У четвер у рамках засідання комітету Європарламенту з питань іноземних справ у Страсбурзі на голосування будуть поставлені рекомендації Єврокомісії й Ради ЄС щодо переговорів із Україною про Угоду про асоціацію, автором яких є Річард Легутко (політична частина рекомендацій) і Павло Залевський (економічна частина рекомендацій, що стосується зони вільної торгівлі).

Це голосування визначить зміст майбутньої резолюції Європарламенту з зазначених питань, яка буде винесена на голосування в ході пленарної сесії ЄП на початку грудня.

Крім того, Європарламент закличе Україну забезпечити такі умови, які дозволять подальше підписання Угоди про асоціацію та її ратифікацію.

"Ми хочемо, щоб були виконані означені умови, а саме - позитивний розвиток в Україні", - підкреслив співрозмовник агентства, уточнивши, що ці умови прописані в уже згаданій резолюції Європарламенту.

Напередодні голосування до проекту документа було внесено 164 поправки різного характеру, у яких переважно знайшла відображення внутрішньополітична ситуація в Україні.

Зокрема, йдеться про справу екс-прем'єра, лідера ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко (рекомендації були підготовлені ще до того, як їй був винесений обвинувачувальний вирок).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування