Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

50 чорнобильців у Донецьку ночували в одному наметі, бо холодно

Четвер, 17 листопада 2011, 09:01

Чорнобильці, які 15 листопада розпочали в Донецьку голодування, не мають наміру припиняти акцію, поки реально не побачать, що їм повернули пенсії в колишньому обсязі.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив комендант наметового містечка чорнобильців-голодувальників, один з членів ініціативної групи протестуючих Володимир Деркач.

"Тільки тоді буде результат нашої акції, коли сюди приїдуть представники влади з відомістю, і ми побачимо, що вони почали повертати нам пенсійні борги. І всі, хто тут стояли в перші дні, побачать, що їм на рахунки почали надходити гроші", - сказав Деркач.

"І тоді ми реально побачимо, що влада тримає слово", - наголосив він.

Деркач зазначив, що в середу ввечері, після телефонної розмови активістів акції з головою Донецької облдержадміністрації Андрієм Шишацьким, всі чорнобильці, що знаходилися в актовому залі регіонального управління Пенсійного фонду, прийняли рішення залишити приміщення, але залишитися в наметовому містечку перед будівлею на вулиці.

 
 
Фото "Острова

За словами Деркача, влада пообіцяла їм, що будуть відкликані із судів апеляційні заяви про дачу роз’яснень щодо порядку застосування рішення судів з урахуванням зміни закону про державний бюджет на 2011 рік, тобто, всі справедливо відсужені чорнобильцями пенсії, згідно із законом, не ставитимуться під сумнів і будуть повернуті людям.

"Учора нас запевнили, що відкличуть ці заяви. І коли ми побачимо повернуті гроші, ми зрозуміємо, що це працює. Доти ми стоятимемо тут", - сказав чорнобилець.

Деркач додав, що ніч на четвер пройшла спокійно, без ніяких ексцесів, "тільки було дуже холодно", тому всі близько 50 учасників акції ночували в одному штабному наметі, в якому є пічка-"буржуйка".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...