Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа незадоволена тим, що "статтю Тимошенко" не скасували

Четвер, 17 листопада 2011, 18:00

Європейський Союз дає зрозуміти, що декриміналізація статті, за якою засуджено екс-прем'єра Юлію Тимошенко, буде враховуватися при підготовці до саміту Україна-ЄС.

Це випливає з коментарю Європейської комісії на предмет того, що Верховна Рада не підтримала поправки до Кримінального кодексу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Європейський Союз із занепокоєнням взяв до уваги дискусію, яка відбулася у Верховній Раді за Кримінальним кодексом. Ми сподівалися побачити рух, який підтвердив би прихильність Києва верховенству права з незалежною судовою системою, як частину цінностей, які лежать в основі Угоди про асоціацію, за якою ми ведемо переговори", - йдеться в коментарі.

Зазначивши, що в переговорах щодо угоди "ЄС продемонстрував розуміння і гнучкість з багатьох питань", в Європейській комісії знову говорять, "як це раніше кілька разів підкреслював ЄС, не може бути компромісів, коли це стосується наших фундаментальних цінностей".

У Європейській комісії вважають, що обговорення в парламенті Кримінального кодексу "могло запропонувати гарну можливість досягти прогресу в цій сфері за допомогою модернізації тих положень, які зробили можливим вибіркове застосування правосуддя в процесі проти Тимошенко та інших політичних гравців, ґрунтуючись на статтях, які датуються часом Радянського Союзу".

"Ми будемо продовжувати уважно стежити за розвитком подій, які пов'язані з Кримінальним кодексом. Саміт стоїть на порядку для на 19 грудня. Ми будемо продовжувати стежити і брати до уваги події в Україні при підготовці до саміту", - наголошується в коментарі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування