Тюремники запевняють, що Тимошенко нічого не заборонено

Четвер, 17 листопада 2011, 18:26

Медичні протипоказання для Юлії Тимошенко щодо спілкування з органами слідства в межах СІЗО відсутні.

Про це заявили в прес-службі Державної пенітенціарної служби.

У службі нагадали, що 15 листопада 2011 року донька Тимошенко Євгенія Карр на побачення з матір’ю в Київський СІЗО допущена не була у зв’язку з тим, що вона не мала відповідного дозволу на участь у кримінальному процесі в якості захисника.

"В інші дні Карр для побачення з Тимошенко в Київський СІЗО не з’являлась", - уточнили в прес-службі.

Слідчі дії щодо ув’язненої Тимошенко здійснюються у відповідності з діючим кримінально-процесуальним законодавством та законом "Про попереднє ув’язнення".

"Заяв, зауважень чи скарг на дії персоналу СІЗО від Тимошенко та її захисника не надходило", - заявили в прес-службі.

В питаннях медичного супроводу Тимошенко в Київському СІЗО проінформували, що з 18 серпня по 21 вересня Тимошенко 9 разів було запропоновано обстеження та лікування створеною комісією фахівців МОЗ України.

"З 23 вересня до складу комісії залучались особистий лікар та медична сестра Тимошенко. Усі рекомендації лікарів (від яких вона не відмовлялась) були виконані", - зазначила прес-служба.

"7 та 9 листопада Тимошенко була оглянута комісійно із залученням фахівців МОЗ України. Рекомендовані обстеження були проведені у межах СІЗО за допомогою обладнання МОЗ України", - уточнили в відомстві.

Крім того, "згідно з висновком комісії фахівців для верифікації діагнозу та визначення тактики лікування Тимошенко рекомендовано провести дообстеження".

"На даний час комісією надані рекомендації Тимошенко, спрямовані на покращання стану здоров’я. Медичні протипоказання до спілкування з органами слідства в межах СІЗО відсутні", - йдеться в заяві служби.

"Однак, протягом усього часу перебування в Київському СІЗО Тимошенко постійно відмовляється від усіх обстежень, у тому числі лабораторних та інструментальних, запропонованих медичними працівниками Державної пенітенціарної служби", - заявили в прес-службі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...