Політолог: голосування за "виборчий" закон - сенсація

Четвер, 17 листопада 2011, 20:27

Голосування Верховної Ради за закон про вибори народних депутатів - максимально можливий рівень компромісу.

Таку думку озвучив глава правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Проголосувала частина опозиції, але цей рівень підтримки - 366 депутатів - це майже сенсація", - зазначив він, коментуючи ухвалення закону про вибори народних депутатів.

"І я думаю, це буде дивно для багатьох західних спостерігачів, представників міжнародних організацій, що все-таки нехай це не консенсус, але частина опозиції пішла на такий компроміс. Я думаю, що на сьогоднішній день це максимально можливий рівень компромісу", - сказав політолог.

За словами Фесенка, компроміс полягає в тому, що в тексті документа пішли назустріч опозиції з процедурних питань.

"Це формування виборчих комісій, це питання щодо збільшення ступеня захисту бюлетенів, ще ряд процедурних питань. На мій погляд, це прийнятна на даний момент форма компромісу, тому що по виборчій системі було малоймовірно, щоб більшість пішла назустріч", - пояснив Фесенко.

Як відомо, згідно з прийнятим законом, вибори народних депутатів будуть проводитися за змішаною системою (50% - за партійними списком і 50% - по мажоритарних округах), з прохідним бар'єром у 5% і без участі блоків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування