Чорнобильці вимагають свої гроші, а владі пропонують урізати виплати

П'ятниця, 18 листопада 2011, 09:30

"Чорнобильці" вимагають виконання рішень судів щодо соцвиплат їм і порушення кримінальних справ проти посадових осіб, які не виконують рішення судів.

Про це йдеться у резолюції форуму "Чорнобильських організацій України".

"Ми не вимагаємо збільшення обсягу соціальних гарантій. Ми відстоюємо наші права, що гарантовані законом "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", і неодноразово підтверджені рішеннями Конституційного Суду України та рішеннями судів України", - сказано в ній.

"Ми вимагаємо виконання рішень судів, що набрали чинності, й порушення кримінальних справ проти посадових осіб, які не виконують рішення судів", - заявляє об’єднання чорнобильських організацій.

Вони закликають суддів дотримуватися законів України, "незважаючи на тиск з боку урядових структур".

Чорнобильські організації пропонують:

"Прийняти до кінця року законопроект про скасування до 2015 року усіх видів пільг і доплат (матеріальних допомог, пільг і виплат на проїзд, лікування, оздоровлення тощо) для народних депутатів, президента, членів уряду, губернаторів і мерів, а також про запровадження для них оплати праці виключно у межах посадового окладу".

У держбюджеті на 2012 рік та на наступні роки вони пропонують "радикально скоротити" бюджетні видатки на утримання керівних органів державної влади Верховної Ради, Кабміну, Адміністрації президента та на фінансово-бюджетне забезпечення діяльності народних депутатів і службовців вищих ешелонів влади.

"Заборонити вносити законом про державний бюджет зміни до розмірів і порядку виплат соціальних допомог, встановлених спеціальними законами", - закликають чорнобильці.

Вони також просять до кінця 2011 року "терміново" виконати пункт Програми соціальних реформ президента щодо запровадження державного аудиту усіх видів соціальних виплат і допомог (в тому числі чорнобильських і афганських).

До службовців, винних у зриві виконання цього пункту програми соцреформ, вони пропонують застосувати відповідні дисциплінарні заходи.

Чорнобильці також пропонують Віктору Януковичу взяти під жорсткий контроль виконання положень постанови Кабміну від 6 липня цього року щодо соціального забезпечення чорнобильців та родин, які втратили годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи.

"Встановити розміри і порядок виплати державних соціальних допомог вразливим категоріям громадян виключно на рівні закону та не допускати самовільного визначення урядом розмірів таких соціальних допомог залежно від наявності коштів у державному бюджеті", - пропонують вони.

Наразі чорнобильці вважають, що Кабмін "веде політику на ліквідацію соціальних прав чорнобильців", і дії президента, парламенту та уряду є "протизаконними", бо "не забезпечують соціальні гарантії постраждалих від Чорнобильської аварії та ліквідаторів".

Вони також інформують, що Юрій Андрєєв не є представником Чорнобильського руху, бо учасники Форуму висловили йому недовіру.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...