У Лівії заарештували сина Каддафі

Субота, 19 листопада 2011, 13:41

На півдні Лівії заарештовано сина вбитого лідера Джамагирії Муаммара Каддафі Сейфа аль-Іслама.

Командир ополчення з міста Зінтан, що підтримує Національну перехідну раду Лівії, заявив на прес-конференції в Тріполі, що він був затриманий при спробі його прихильників переправити аль-Іслама через кордон до сусіднього Нігера.

Повідомляється, що після затримання син Каддафі був доставлений в місто Зінтан і є цілком здоровим.

Раніше міністр юстиції НПР повідомив, що Сейф і кілька його охоронців були затримані поблизу міста Обара на півдні країни.

У червні цього року Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Сейфа.

В обгрунтуванні до оголошення сина Каддафі в міжнародний розшук генеральний прокурор МКС Луїс Морено-Окампо пояснив: "Сейф аль-Іслам звинувачується в тому, що, віддаючи накази спеціальним підрозділам військ Каддафі, він грав важливу роль у систематичних переслідування мирних громадян, які відбувалися з лютого цього року в різних лівійських містах".

Посла падіння Тріполі у серпні цього року 39-річний син колишнього диктатора знаходився в бігах, але з ним велися переговори через посередників.

Пошуки Сейфа аль-Іслама активізувалися, коли надійшла інформація про те, що він був помічений біля лівійської кордону з Нігером - країни, куди втекли деякі прихильники Каддафі.

Його батько, колишній лівійський лідер Муаммар Каддафі загинув 20 жовтня в районі Сирту на сході Лівії при спробі втекти. Разом з ним був убитий молодший син полковника, брат Сейфа аль-Іслама.

Як передає Бі-Бі-Сі, на вулицях Тріполі відразу після оголошення про арешт сина Каддафі спалахнули стихійні сцени тріумфування. Люди гудуть автомобільними гудками, розмахують прапорами і стріляють в повітря.

Сейф був одним з семи синів полковника Каддафі. Троє з них були вбиті, ще троє покинули Лівію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування