Президента Литви просять не їхати в Україну в річницю революції

Неділя, 20 листопада 2011, 16:18

В інтернеті поширюється лист до президента Литви Далі Грібаускайте з проханням перенести свій візит до України.

Відкритий лист до Грібаускайте від громадян України опубліковано на сторінці в Facebook директора скандальної фірми "ПростоПрінт" Дениса Олейнікова.

У ньому йдеться, що 22 листопада - "День Свободи, свято, яке надзвичайно важливе для тих з нас, хто не бажає повертатися в "Савецькі часи", хто і думками, і діями прихильний до європейських цінностей, хто не готовий прийняти рабство і новий авторитаризм".

Це свято українці за традицією відзначають на центральній площі Києва - Майдані Незалежності, наголошується у зверненні.

"Однак 18 листопада 2011 Окружний адміністративний суд Києва заборонив святкування Дня Свободи на Майдані Незалежності, мотивуючи це в тому числі ... Вашим приїздом в Україну!", - зазначають автори.

"Шановна пані Грібаускайте! Ви є Президентом демократичної держави. Ви представляєте литовський народ, якому вистачило мудрості і послідовності зробити і захистити свій європейський вибір", - йдеться в листі.

"А чинна влада України намагається використовувати Ваше ім'я і Вашу країну нечесним, шулерським способом - як прикриття для придушення демократії і обмеження громадянських свобод в Україні. Не допустіть цього!", - закликають автори звернення.

Вони закликають президента Литви перенести офіційний візит в Україну з 22 листопада на пізніший термін - "з тим, щоб українська влада не могла перешкоджати реалізації права громадян на мирні збори і протести, прикриваючись Вашим ім'ям і прапором Вашої держави".

Разом з тим, прес-служба ВГО "Коаліція учасників Помаранчевої революції", яка організовує відзначення Дня Свободи на Майдані Незалежності 22 листопада, надіслала запрошення Грибаускайте взяти участь в урочистих заходах, присвячених річниці Помаранчевої революції.

"Запрошую Вас взяти участь в урочистих заходах з приводу річниці Дня Свободи 22 листопада з 18.00 до 22.00 годин на Майдані Незалежності", - йдеться в запрошенні голови правління КУПР Сергія Мельниченка.

Як відомо, Окружний адміністративний суд Києва в п'ятницю задовольнив позов КМДА про заборону проведення акцій 21 і 22 листопада на деяких центральних вулицях міста, включаючи Майдан Незалежності.

Серед іншого, суд взяв до уваги звернення Управління держохорони, в якому необхідність заборони акцій обгрунтовується приїздом Грібаускайте.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...