Опозиціонери все одно прийдуть у річницю революції на Майдан

Понеділок, 21 листопада 2011, 09:21

Представники опозиційних організацій мають намір вийти на Майдан незалежності в річницю "помаранчевої революції", незважаючи на заборону суду проводити акції.

"Святкування відбудеться за будь-якої політичної погоди", - заявив газеті "Комерсант-Україна" голова "Коаліції учасників помаранчевої революції" (КУПР) Сергій Мельниченко.

За його словами, опозиція закликає громадян вийти на головну площу країни 22 листопада о 18:00.

"Ми будемо виконувати указ президента Ющенка про святкування Дня свободи, бо ми – законослухняні громадяни. А в чинного президента є два варіанти: або скасувати указ свого попередника, або самому вийти на Майдан із національним прапором", - сказав Мельниченко.

Перед відвідуванням Майдану представники опозиційних партій збираються зустрітися біля будівлі Лук'янівського СІЗО, де утримується лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

"Ми домовилися з керівниками київських організацій опозиційних партій почати о 17 годині мітинг біля СІЗО", - заявив глава київської міськорганізації "Батьківщини" Юрій Одарченко.

"По закінченню мітингу охочі прийдуть на Майдан і висловлять свою думку про нинішню репресивну владу. Там не буде жодних організованих мітингів, але ми очікуємо багато людей", - додав він. 

У Міністерстві внутрішніх справ виданню пояснили, що опозиціонерів, які вийдуть на Майдан, "швидше за все" затримувати не будуть.

"Якщо не буде хуліганських дій, то міліція просто складе протоколи на організаторів акції", - пояснив голова управління зі зв’язків із громадськістю МВС Володимир Поліщук.

У неділю ввечері співробітники столичної міліції огородили центральну частину Майдану незалежності залізними щитами. 

Як відомо, у п'ятницю, 18 листопада, Окружний адмінсуд Києва заборонив масові акції в центрі Києва 21-22 листопада: про це суд просила КМДА на прохання київської міліції й Управління державної охорони (УДО).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування