В опозиції чекають, що через заборону на Майдан прийде більше людей

Понеділок, 21 листопада 2011, 10:07

В опозиції очікують, що заборона суду на проведення акції на Майдані незалежності в Києві підбурить громадян прийти туди 22 листопада на знак протесту.

"Думаю, завдяки забороні суду народу збереться багато, це буде свого роду протест", - сказала депутат від НУНС Ксенія Ляпіна газеті "Сегодня".

За її словами, члени НУНС проведуть у вівторок акцію під Лук'янівським СІЗО разом із БЮТівцями, а потім "підтягнуться" на Майдан.

Керівник "Коаліції учасників помаранчевої революції" зазначив: "Нам запропонували провести мітинг на Софійській або Михайлівській площі. Але революція була на Майдані, і саме там ми будемо відзначати День свободи. Заборонити нам зібратися на площі не можуть – я маю право ходити, де захочу".

"Ми не збираємося викрикувати політичні гасла й розгортати плакати. Ми хочемо просто зустрітися на Майдані й згадати, як стояли тут сім років тому. Зберемося о 18.00, думаю, людей прийде декілька тисяч", - сказав він.

Водночас, у ВО "Свобода" вважають, що святкувати 22 листопада немає що.

Глава київської "Свободи" Андрій Іллєнко заявив: "Псевдолідери революції зрадили народні очікування змінити країну й систему. Усе закінчилося тим, що повернулися до влади ті, проти яких була ця революція. Святкувати на Майдані, розмахуючи помаранчевими прапорами й викрикуючи "Ющенко так!" – це повний політичний нафталін".

Між тим, київська влада збирається 22 листопада встановлювати на головній площі країни новорічну ялинку вагою 50 тон.

Як відомо, 18 листопада Окружний адміністративний суд Києва заборонив проводити 21-22 листопада акції на Майдані незалежності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування