Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Майдан" почали згадувати ще з вечора. "Беркут" сполошився

Понеділок, 21 листопада 2011, 22:09

Учасники Помаранчевого майдану зібралися на місці, де стояла сцена у 2004 році.

Про це повідомила прес-служба ВГО "Коаліція Учасників Помаранчевої Революції".

Близько 20 осіб "не дочекалися завтрашнього дня і прийшли".

"На протилежному боці Хрещатика стоять посилені наряди міліції і нікого не пускають за залізний паркан. Поки що тихо. Хоча потроху підходять й інші учасники тих подій", - повідомили в КУПР.

Кілька десятків активістів КУПР, деяких інших організацій і просто перехожих, що долучилися до розмови і мирно спілкувалися біля Головпоштамту, викликали посилений інтерес спецпідрозділу міліції "Беркут".

"Близько взводу спецназівців у повній екіпіровці вибігли з підземного переходу і оточили групу людей, що ділилися спогадами, тримаючи гордо піднятий державний прапор України. Серед тих, хто зібрався на Майдані, були кияни, гості з інших регіонів - Рівного, Вінниці, Львова, Ужгорода", - уточнили в КУПР.

"Міліція оглянула людей, якийсь офіцер намагався розігнати натовп, погрожуючи: "Якщо ви нам не дасте вночі спати, то ми вам тим більше не дамо, причому поодинці", - йдеться в повідомленні.

"Група невідомих осіб у формі міліції напала на двох журналістів. Хлопця притисли до стіни будинку і завдали декілька ударів, а дівчину, що знімала Майдан на відеокамеру, обшукали і відібрали посвідчення журналіста", - повідомили в КУПР.

"Постраждала викликала наряд міліції. Особи, що здійснили напад, залишаються стояти неподалік", - зазначили в прес-службі організації.

Слідчо-оперативна група, яка прибула на виклик журналістки, спробувала з`ясувати особи бійців "Беркуту", але вони, побачивши слідчих, "швидко завернули за спецавтобус і втекли".

Слідчі проводять опитування свідків інциденту.

Як відомо, Майдан Незалежності огороджено залізним парканом, який починається одразу біля виходу з метро.

По периметру площі вже чергує "Беркут" і посилені наряди міліції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: