СБУ шукає 200 державних мільйонів у екс-спонсора Литвина

Вівторок, 22 листопада 2011, 16:18

Прокуратура порушила справу в зв'язку з закупівлею в 2009 дизпалива ДП "Укрзалізничпостач" у Херсонського НПЗ за ціною, завищеною на 200 млн. грн.

Про це пише "Дело".

Співвласником НПЗ є бізнесмен Ігор Єремєєв, раніше – депутат і спонсор Народної партії Володимира Литвина

Служба безпеки України розслідує кримінальну справу, яка була порушена на початку жовтня цього року за фактом розтрати посадовими особами державного підприємства "Укрзалізничпостач" 199,7 млн. грн.

Як стало відомо виданню, йдеться про порушення, що були допущені в травні 2009 року службовими особами ДП "Укрзалізничпостач" у ході тендерної закупівлі для залізниці дизельного палива.

Причому Служба безпеки України підозрює в злочині не тільки співробітників "Укрзалізничпостач", але і представників ЗАТ "Херсонський нафтопереробний завод", підконтрольного бізнесменові Ігорю Єремєєву.    

За інформацією СБУ, при проведенні цього тендера були подані пропозиції менш двох учасників. Однак цей факт не зупинив співробітників ГП "Укрзалізничпостач", які замість того, щоб відхилити тендерну пропозиція Херсонського НПЗ і скасувати торги, провели закупівлю.

За даними СБУ, кошти, що надійшли від ГП "Укрзалізничпостач" на рахунки ЗАТ "Херсонський НПЗ", були перераховані на рахунки іншого ключового підприємства бізнес-групи бізнесмена Ігоря Єремєєва – ТОВ "Торговий дім "Континіум Галичина". Надалі "ТД "Континіум Галичина" використовував ці кошти у своїй господарській діяльності.

Як повідомлялося, минулого тижня співробітники СБУ провели обшук торгового дому "Континіум-Галичина", який володіє мережею АЗС WOG.

ТОВ "Торговий дім "Континіум-Галичина" керує великою мережею автозаправних комплексів під торговельною маркою WOG. Власником компанії є підприємець Ігор Єремеєв, що, за даними ЗМІ, на дострокових парламентських виборах 2007 року фінансував виборчу компанію Народної партії спікера ВР Володимира Литвина.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...