Порошенко: керівники багатьох держав мріяли б про можливості України

Вівторок, 22 листопада 2011, 20:39

Керівники багатьох європейських держав просто мріяли б про ті можливості, які наразі є в Україні.

Таку думку озвучив політик Петро Порошенко під час інтернет-марафону "Революція. 7 років потому".

Відповідаючи на питання, що потрібно робити в Україні для покращення ситуації з демократією і свободами громадян, Порошенко пожартував: "772 чоловіка виходить, перекриває газотранспортну систему і блокує до тих пір поки в країні не відновиться демократія. Чи про які плани ми говоримо?".

Він відзначив, що час, що залишився до виборів потрібно використовувати, щоб продемонструвати покращення ситуації в країні.

"Керівники багатьох європейських держав просто мріяли б про ті можливості, які є сьогодні в Україні, і які не використовуються. Сьогодні можна за один день кардинально змінити ситуацію, і тоді не потрібно буде майданів ні в 2012 ні в 2014 році", - сказав він.

При цьому Порошенко зазначив, що йому не подобається негатив, який є в суспільстві, оскільки він протилежний духу Помаранчевого Майдану.

"Я хотів би забрати весь негатив, песимізм, забрати ті настрої, коли говорять, що все погано, що нічого не можна змінити і що від них нічого не залежить. Тому що ці фрази і цей дух, який хтось хоче нав’язати, він протилежний тому, що панував у 2004 році", - сказав він.

Говорячи про стан і можливості бізнесу в Україні, Порошенко сказав: "Бізнес - це зріз всього суспільства. Мабуть є ті, хто хоче втекти, але вони є і серед політиків - ті, хто займає страусину позицію і ховаються і від суспільства і від парламенту".

За його словами інша позиція - в людей, котрі сьогодні виходять і звертаються до людей, зокрема, беруть участь в Інтернет-марафоні.

Інтернет-марафон "Революція. 7 років потому" ініційовано творчим об’єднанням "Четверта студія". Організатори марафону - журналісти і волонтери, котрі не є членами політичних партій і не ставлять перед собою жодних політичних цілей.

Проект транслює понад сорок інтернет-ресурсів. У тому числі: "Українська правда", Корреспондент.net, "Комерсант-Україна", Фокус.ua, "Эхо Москвы", Лівий Берег, Телекритика, Інформаційне агентство "Главком", Радіо Свобода та інші.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News