Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович обіцяє допомогти розслідуванню злочинів проти журналістів

Середа, 23 листопада 2011, 16:11

Президент Віктор Янукович готовий зробити все необхідне, щоб злочини проти журналістів об’єктивно розслідувалися.

Про це заявив керівник Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації адміністрації президента Денис Іванеско, повідомляє прес-служба президента.

За його словами, представники адміністрації президента у середу прийняли звернення журналістів до Януковича, у якому містяться вимоги розслідувати факти порушення їхніх прав, перешкоджання професійній діяльності та злочинів, скоєних проти представників ЗМІ під час виконання службових обов’язків.

"Президент України Віктор Янукович зацікавлений в утвердженні в Україні свободи слова. Це неможливо без дотримання прав журналістів, і в першу чергу - органами влади; без об’єктивного розслідування порушення прав журналістів і скоєних проти них злочинів у зв’язку з професійною діяльністю", - сказав Іванеско.

"Глава держави готовий зробити все необхідне, в межах своїх повноважень, щоб злочини проти журналістів об’єктивно розслідувалися. Віктор Янукович готовий розглядати пропозиції, щоб зробити роботу представників ЗМІ в Україні більш безпечною і комфортною", - додав він.

За словами Іванеска, одним із майданчиків для вироблення відповідних пропозицій за участю представників влади, правоохоронних органів і журналістської спільноти може стати Міжвідомча робоча група з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, роботу якої координує прес-секретар президента Дарія Чепак.

Він зазначив, що на найближчому засіданні робочої групи звернення журналістів до Януковича передадуть представникам Генпрокуратури та МВС з пропозицією розглянути вимоги журналістів і надати відповіді по кожному з наведених випадків.

"Результати розгляду обговорять на засіданні МРГ", - сказано у повідомленні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...