Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єврокомісар сподівається, що влада почує Карпачову

Середа, 23 листопада 2011, 19:30

Українське суспільство і влада повинні прислухатися і підтримувати уповноваженого Верховної Ради з прав людини Ніну Карпачову.

Таку думку озвучив комісар Ради Європи з прав людини Томас Хаммарберг в середу в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я зустрічався з пані Карпачової вчора. У нас було тривале обговорення щодо ситуації в Україні з правами людини. Вона розчарована тим, що до її порад не прислухаються", - сказав єврокомісар.

На думку Хаммарберга, до рекомендацій омбудсмена необхідно прислухатися, тому що інститут уповноваженого з прав людини важливий для України.

Він повідомив, що мета його приїзду в Україну - аналіз роботи судової системи та правоохоронних органів.

За його словами, остаточних висновків щодо ситуації в Україні та стану з правами людини ще немає.

Хаммарберг додав, що в Україні він зустрічався із керівниками судової гілки влади, генпрокурором, головою СБУ, міністрами, парламентаріями, щоб "мати повну картину для написання звіту".

За його словами, цей звіт буде представлений українському уряду.

Він також звернув увагу на те, що Україні слід більше уваги приділяти не приведенню українського законодавства у відповідність до європейських стандартів, а робити кроки в напрямку гарантування прав людини.

Хаммарберг висловив сподівання, що український уряд і парламент прислухаються до рекомендацій, які він згодом викладе у своєму звіті.

При цьому він зазначив, що ці рекомендації не є обов'язковими до виконання.

"У нас немає ніякої влади змусити поважати ці рекомендації. Ми можемо сподіватися, що вони будуть сприйняті", - резюмував він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...