"Візит" Януковича до Москви - провокація адміністрації президента?

Четвер, 24 листопада 2011, 09:39

Інформація про те, що президент Віктор Янукович візьме участь у засіданні ЄврАзЕС у Москві 19 грудня, була підготовлена в адміністрації президента.

Про це повідомляє "Коммерсантъ-Украина" з посиланням на власні джерела.

За інформацією видання, у четвер Янукович особисто прокоментує ці відомості.

У МЗС України відмовилися підтверджувати або спростовувати інформацію про візит, проте зазначили, що рішення про скасування київського саміту не ухвалювалося.

"Підготовка саміту України-ЄС відповідно до доручення президента йде за своїм планом", - заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

Співрозмовники видання в українському дипкорпусі зійшлися на думці, що інформація про візит до Москви є "спланованою провокацією".

"Я не відкидаю, що суто технічно Янукович може вилетіти до Москви увечері 19 грудня, щоб заночувати там і 20 грудня взяти участь у саміті СНД, але не ЄврАзЕС. Нікому б не спало на думку скасувати таким чином саміт з Євросоюзом", - впевнений один з дипломатів.

Тим часом джерела газети в адміністрації президента стверджують, що інформаційна кампанія організована їхнім відомством.

Мотиви цього газеті з'ясувати не вдалося, але один зі співрозмовників в адміністрації президента зазначив, що Віктор Янукович має намір прокоментувати інформацію про свої міжнародні контакти у четвер, під час робочої поїздки до Сум.

У ЄС також вважають, що це інформаційне вкидання є частиною гри Києва, і не мають наміру на нього реагувати, поділився з виданням один з європейських дипломатів.

З аналогічною позицією виступило у середу представництво ЄС в Україні. "У нас немає інформації з Брюсселя про скасування саміту, тому для нас він залишається на порядку денному", - заявив прес-секретар представництва Давид Стулік.

Нагадаємо, повідомлення про підготовку візиту Віктора Януковича до Москви з'явилося з посиланням на джерело в секретаріаті Євразійського економічного співтовариства (ЄврАзЕС).

Як відомо, на цю ж дату раніше був призначений інший саміт - Україна-ЄС, який має відбутися в Києві.

Секретаріат ЄврАзЕС поспішив відмежуватися від даної інформації, порадивши ЗМІ звертатися в президентські адміністрації.

У прес-службі президента РФ кореспонденту газети офіційно заявили, що про подібні плани президента України не поінформовані. Дипломати російського МЗС у бесіді з виданням запевнили, що дізналися про нібито підготовлений візит зі ЗМІ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування