Пшонка хоче забрати у Юри Єнакіївського 15 га київської землі

Четвер, 24 листопада 2011, 16:38

Генпрокуратура вимагає забрати 15 га землі в орендаря аеропорту "Жуляни" - компанії, яку пов'язують з депутатом від Партії регіонів Юрієм Іванющенком.

Про це пише "Дело".

За інформацією видання, Генпрокуратура від імені Держагентства земельних ресурсів звернулася до суду, в якому вимагає скасувати передачу низки земельних ділянок в аеропорту "Жуляни" з комунальної в приватну власність.

ГПУ вимагає визнати недійсним рішення Київради від 25 березня 2010 року про припинення права користування КП "Міжнародний аеропорт Київ" (Жуляни) земельною ділянкою площею 15 га, після чого ця земля була віддана гаражно-будівельному кооперативу "Будіндустрія" під гаражі.

Одночасно в правоохоронному органі вимагають визнати відсутність права власності "Будіндустрії", а також компанії "Майстер-Авіа" на цю земельну ділянку.

Як з'ясували в прокуратурі, і "Будіндустрія", і "Майстер-Авіа" зараз володіють державними актами на право власності на цю земельну ділянку. Як це стало можливим належить з'ясувати суду.

Вартість спірної земельної ділянки за нормативною грошовою оцінкою становить 75 мільйонів гривень.

Як відомо, у ТОВ "Майстер-Авіа", яке торік одержало в оренду на 49 років майновий комплекс аеропорту "Жуляни", з'явився новий співвласник, якого пов'язують із народним депутатом Юрієм Іванющенком.

Іншим співвласником нібито залишилися структури народного депутата Василя Хмельницького (Партія регіонів).

Наприкінці червня депутати Київради передали в розпорядження "Майстер-Авіа" більше 15 гектарів землі в Жулянах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування